Miksi syövän hoito vain yhden kortin varaan

2.1.2023

Tänään IltaLehti kysyi toivomuksia politikoilta uudelle vuodelle, Hjallis Harkimo, toivoi: ”eniten veljensä parantavun syövästä.”

Mieleni tekisi ottaa näihin aina yhteyttä ja pyytää käymään tai käyttämään myös luontaishoitoja. Mutta vallitsevan hoitopolitikoinnin johdosta moni voisi asiasta vain närkästyä.

Syövän hoidosta on tehty pyhä toimitus, jossa kaikki saisi tapahtua vain lääketieteen toimin tai ei mitenkään.

Syöpähoidot eivät ole kuitenkaan lääketieteessä monopoliin vaadittavasti kehittyneet ja liki puolet sairastuneista edelleen kuolee syöpään tai -hoitoihin ja vanhuksista miltein kaikki. Yleisimmät lääketieteen hoidot ovat edelleen: Kirurgia (alkunsa 1800 luvulta), sädehoito (keksitty1896) ja sytostaattit eli solunsalpaajat (keksitty 1940).

– Näillä siis mennään pääosin edelleenkin ja alku näyttääkin usein hoidoilla hyvältä, mutta syövän leviämistä ja kuolemia nämä eivät useinkaan pysäytä.

Mitään hoitoa ei lääketieteessä tarjota auttamaan tai vahvistamaan itse kehoa syöpää vastaan. Kun ihminen sairastuu syöpään, on elimistö antanut periksi ja ”maaperä” syövälle on otollinen.

Mielestäni pitäisi vaatia potilasta ottamaan vastuu syövän hoidosta myös itse, ja suosittaa käyttää kansalääkinnässä hyväksi huomattuja hoitoja ja niitä on paljon – lähtien ihan ruokavaliosta, monista luontaisvalmisteista ja kehoa tukevista hoidoista. Näiden hoitojen panos olisi ihan merkittävä.

– Tärkeä olisi saada keho heräämään taistoon ja -maaperä syövälle epäsuotuisaksi. Jos jotkut luontaishoidot olisivat ristiriidassa lääketieteen hoitojen kanssa, niin niistä kerrottaisiin. Nyt keskustelua jää lääkärin kielteisyyden johdosta usein kokonaan pois ja potilas joko luottaa vain lääketieteeseen, hoitaa itseään monipuolisesti salaa tai pelksätään nk. vaihtoehdoilla.

Syöpädiagnoosikaan ei saisi tarkoittaa koskaan sitä, että kehon omistus siirtyy lääketieteelle ja jos haluat itsekin tehdä jotakin, sinun pitää tehdä se salaa.

Jos syöpä on vaikka eturauhasessa, niin se on koko ihmisessä ja jos halutaan parantua, pitää hoitaa myös koko ihmistä. Nuoret selviävät syövistä usein paremmin, mutta jos vanhemmissa ei hoideta kokonaisuutta, niin usein jo 3v. päästä huomataan syövän levinneen kaikkialle ja saattohoito alkaa.

Paljon on julkisuudessa lääketiede vääristellyt eri hoitojen hyötyjä ja haluttu jopa nk. puoskarilailla kieltää potilasta käyttämästä mitään muita hoitoja.

Syöpää ei peritä vanhemmilta tai se olisi vain huonoa tuuria. – Syöpään on aina syynsä, kuten: migreeniin, alaselän kipuihin, suolistosairauksiin…, mutta syöpä on vakavampi sairaus ja siksi varsinkin syöpäsairaat tarvitsisivat kattavampia hoitoja.

Tämäkin asia olisi hyvä tarkistaa ihan tutkimuksin.