Tiedenaiset, Vastalääke…

6.5.2021

Suomeen syntyy alati yliopistoista valmistuneiden nuorten ryhmiä, jotka ovat huolissaan kansan älystä. Vastalääke jo opettanut kansaa ”huuhaata” vastaan, vaikka kukaan ei ole edes halunnut. Nyt 8 viisasta naista ovat tehneet kirjan, https://www.tuumakustannus.fi/Tiedenaiset/To-do-terveys.html jota ovat markkinoineet sitä eri kanavilla.

En ole itse kirjaa lukenut, mutta TV kanavilla tekijöiden esittelyitä kuunnellen, niin minun ollut vaikea saada kiinni, mitä ne huuhaa-ongelmat oikeasti ovat ja keitä nämä naiset lopulta yrittävät pelastaa? Koska niitä uhreja ja avun tarvitsijoita ei tarkennettu tai liene edes tiedossa, vaan ympäripyöreästi tuomitaan vähän kaikkea huuhaaksi.

On varmasti totta, että virheellisiä väittämiä tai mainoksia netissä ja markkinoilla on, mutta niin on lääketieteenkin puolella ja tiede on täynnä maksettuja tutkimuksia ja kuka sen ”huuhaan” lopulta sitten määrittää?

Kuitenkin lukuisat asiat joita yritetään nimetä huuhaaksi, on monille ihmisille täyttä totta. Asiat saattavat ärsyttää aina asian ulkopuolisia, kuten poikkeamalla heidän opeistaan ja juuri tämän asetelman johdosta on uskonsotia käyty aina.

Kirjan tekijöiden mukaan ihmisten ei pidä luottaa hyvinvointivalmentajiin, jos heillä ei ole tutkintoa tai yleisesti omaan subjektiiviseen kokemukseen, koska se voi olla väärä. Ei saa myöskään olla lääketiedevastainen tai uskoa henkilökohtaisiin ruokarajoituksiin, kuten hiilihydraatit lihottaisivat tai yleensä mitä tutkimus ei ole todistanut.

– Tutkimuksia on kuitenkin jo kaikesta puolesta ja vastaan, joten miten ihmisten pitäisi osata sitten valita juuri oikeat tutkimukset ja sivuuttaa usein vielä oma kokemusasiantuntevuuskin?

Tämä tarkoittaisi että meidän pitäisi olla klooneja, ja jos vaikka lihoo hiilihydraateista, niin silloin uskoo huuhaaseen. Asian voisi määritellä myös niin, että ihmisen ei pidä enää ajatella asioissa omilla avioillaan, jos ei omaa asiasta tutkintoa.

Tiedenaiset mainitsivat Ylen ja MTV kirjaesittelyssään myös prof., Juhani Knuutin ”viisaan lyhenteen”, ”STIGMA”: Salaliitto-Tutkimus-Ihme-Guru-Myytit-Asiantuntemus. https://areena.yle.fi/audio/1-50829934 

Jos otan tuosta rimpsusta kantaan sanaan: Guru, niin varsinaisessa nimen merkityksessä niitä on nykyisin vain yliopistoista ja siihen pitäisi jo ihan Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön puuttua.

Ei ole mieltä, että meillä kasvaa alati ”tiedeuskontokunta”, jossa nuoret opetetaan tuomitsemaan: ihmisiä, heidän kokemuksia, ajatuksia, kulttuureja, perinteitä, harrastuksia, mielikuvia, mielitekoja – lähinnä näkökantojen tai maksettujen tutkimusten pohjalta.

– Sadan vuoden päästä tämän päivän tieteelle paljolti nauretaan, mutta nyt tuomitut: kulttuurit, perinteet ja kokemusperäisyys elävät edelleen, kuten on tapahtunut jo satoja tai tuhansia vuosia.

Ei tämä, To do terveys-kirja, tietenkään vaikuta mihinkään ja sen ostavat vain ne, jotka jo edustavat sitä STIGMAA. Mutta nämä nuoret ovat varmasti oikeasti huolissaan ja stressaantuneita ”huijatun” kansan puolesta ja viha nousee aina vääryyttä vastaan. Mutta todellisuudessa taistelu olematonta vääryyttä vastaan vie vain valtavasti heiltä aikaa ja voimia, eikä tuo koskaan kiitosta – koska he eivät taistele kenenkään puolesta, vaan lopulta kaikkia vastaan.