Homeopatia on totta

Lääkärilehdessä 39/2016 oli taulukko lääkäreiden suhtautumisesta uskomushoitoihin. Homeopatian kohdalla arvostus tai usko siihen oli taulukon mukaan laskenut 30 vuoden aikana pohjalukemiin, joka taas ei kerro tai kertoo homeopatian hyödyistä sairauksien hoidoissa. Vainoa homeopatiaa kohtaan Suomessa tehdään paljon jo lääkärikoulutuksessa ja julkisuudessa Skeptikoiden julkisesta mustamaalauksissa. Homeopatian tuomitseminen tai vähättely on puhtaasti vainoa laillista ammattikuntaa kohtaan, jota jossain toisessa yhteydessä syytettäisiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, tai ammatinharjoittamisen vaikeuttamisesta.

Homeopatia on kuitenkin vaihtoehdoista usein se merkittävin vaihtoehto juuri lääkehoidoille, kuten antibiooteille, kortisonille, särkylääkkeille ja jopa monille leikkauksillekin, kuten vaikka haavainen paksusuoli, korvaputkitus, poskiontelopunkteeraus, jne. Tämä asetelma luonnollisesti ärsyttää monia lääkäreitä, jos parempaa apua antaa potilaalle eri koulukunta ja se tapahtuu vielä niin laimealla valmisteella, joka ei aiheita sivuvaikutuksia, sairauskierrettä tai saastuta luontoa ja toimisi jopa lääkkeitä tai leikkausta paremmin. Asia on käytännössä näin, ja siksi eri koulukunnat haluaa työntää homeopatian maanrakoon. Asiaa vaikeuttaa myös se, kun Homeopatiaa ei voida patentoida, joten suurlääketeollisuus ei ole ollut siitä kiinnostunut, jota taas Suomen lääkärikunta lähes pelkästään edustaa.

Homeopatia onkin monessa liian hyvää ollakseen totta, mutta se on totta. Homeopatia pitäisi lisätä Suomessakin jo lääkäreiden koulutukseen, jotta he ymmärtäisivät, mistä hoidossa on kysymys ja voisivat käyttää ja hyväksyä sen itsekin, kuten muualla maailmalla. – Näin vastakkainasettelua vähenisi ja yhteistyö toimisi ja potilaat hyötyisivät asiasta eniten. Onhan asetelma outo Suomessa, jos monen pitää käydä lääkäriltä salaa parantamassa itseään toisaalla. Se on kuitenkin ihan arkipäivää ja se tosiasia halutaan humpuukileimalla ja jopa kielloilla estää.

Homeopatia hoitona pitäisi lisätä vähättelyn sijasta KELA korvattaviin, vaikka tietämättömät sitä vastustaakin. Homeopatian käytön laajasta yleistymisestä, valtio säästäisi jopa satoja miljoonia vuodessa, kun vähenisi korvatulehdus-, poskiontelo- virtsatulehduskierteet, sairaslomat ja monet jatkumosairaudet. Näin jäisivät vuosittaiset miljoonat antibioottikuurit altistamasta tulehduskierteelle, suolisairauksille ja monille uusille sairauksille ja bakteerimuutoksille, joita useissa tutkimuksissakin on todettu. Antibiootteja tarvitsimme loppujen lopuksi aika harvassa tapauksessa, jos ensisijaisesti tuetaan puolustusta, eikä heikennetä sitä.

– Tutkimusten mukaan jo 1 antib. kuuri altistaa 5x suuremmalle tulehdusriskille. Ehkä yleisin homepaatin vastaanoton asiakas onkin antibioottikierteinen, joka saa yleensä kierteeseensä vihdoin avun homeopatiasta, mutta silloinkin on usein jo tapahtunut peruuttamattomia muutoksia ihmisen puolustuksessa/ bakteerikannoissa. Kaikkea bakteereja ja antibiootin aiheuttamia muutoksia ei vielä edes tunneta tai edes arvata, mutta nyt jo tiedetään antib. altistavan tulehduksille, allergioille, käytöshäiriöille, diabetekselle, syövälle (prof.Pentti Huovinen), jotka kaikki lisääntyneet antib. kulta-aikana voimakkaasti. Miksi ei siis voitaisiin toimia päinvastaisesti, jossa antibiootti olisikin se viimeinen keino? Ainoa este tässä tuntuu olevan vain asenne ja lääkäreiden yksipuolinen koulutus.

Keski-Euroopassa homeopatia kuuluu jo lääkäreiden koulutukseen, se on myös EU:ssa direktiivin vahvistettua Lääkehoitoa (direktiivi löytyy Fimean sivuilta) ja myös WHO suosittaa sen yleistämistä jäsenmaissaan. Keski-Euroopassa, Amerikassa, Aasiassa on hyväksyttävää, että myös lääkärit käyttävät homeopatiaa vaihtoehtoina monille lääkekuureille. Kaikkein hulluinta olisikin Suomessa kieltää homeopaattien hoidot lapsilta tai sairailta, jota joukko skeptikoita: psykiatri Hannu Lauerma, dosentti Markku Myllykangas ja Ylen toimittajia Sanna Ukkola ja Satu Miettinen mm. ajaa.

Homeopatian vaikutus perustuu lääkityksen sijaan kehon aktivoimiseen: antaen sen ravistus-valmistuksessa syntyvästä varauksesta syntyneen elektromagneettisen impulssin solutasolle. Jokaisesta kasvista tai vaikka mineraalista, tulee erityyppinen varaus/taajuus, kun sitä oikeassa suhteessa veteen laimennettuna ravistetaan voimakkaasti, eli potensoidaan. Ja näistä on huomattu syntyvän parantavia homeopaattisia valmisteita. – vaikka vaikutusmekanismi on vielä hiukan auki. kyse onkin paljon korkeammasta tieteestä, kuin vaikka perinteinen lääketeollisuus.

Sairaustila on aina solutasolla, ja homeopatialääke on eräänlaista yksilön kehon rokottamista/ herättämistä elektromagneettisella värähtelyllä, jolloin keho aktivoituu puolustamaan tai pyrkii normalisoitumaan. Homeopatiaa ei voi siis verratta vaikutukseltaan muihin lääkehoitoihin tai tutkia edes samalla kaavalla ja se tuottaa toisille pään vaivaa ja hyvän syyn leimata humpuukiksi. Mutta ei Cd-levystäkään löydy musiikkia mikroskoopilla, jos halutaan kaikkea tutkia samalla tavalla.

Ihmisillä on perustarve olla jollekin ryhmälle aina vastainen, ja luontaisala on niitä harvoja, joihin tätä tarvetta voi suomessa vapaasti purkaa. Toisille siitä on muodostunut ihan vihankohde ja harrastus, vaikka he eivät itse tuntisi yhtään homepaattia tai asiakasta. Myös suvaitsevaiseksi itseään luotaavat toimittajat, usein purkavat oman vainon tarpeensa näihin heille täysin vieraisiin koulukuntiin. Homeopatian kritisoijat ovat yleensä aina kolmansia osapuolia, eli asiassa täysin ulkopuolisia. Terapeuteilla on Suomessa paljolti sama asema kuin Perussuomalaisilla ja Paavo Väyrysellä, joita voi julkisesti kyseenalaistaa, pilkata ja leimata haitalliseksi pelkällä asenteen voimalla.

Homeopatia on toimiva, mutta vaikea ala, koska siinä pitää löytää oikea aine oikealle ”tyypille”, ei niinkään sairauteen – ja se sekoittaa asetelmaa. Se tekee myös perinteisen kaksoissokkotutkimuksen liki mahdottomaksi – ja siihen tietämättömät skeptikot aina haluavat vedota. Jos 10 astmasairaalle annetaan samaa homeopaattista lääkettä, voi 1 saada avun, ja mahdolliset 9 muuta tarvitseekin jokainen aivan eri aineen saadakseen avun. Itse olen homepaattikoulutuksiltani Moderni ja Klassinen homepaatti, mutta vahvistan asiakkaan lääkevalinnan silti vielä elektronisella laitteella, joka jo itsessään poistaa kaikki uskomusteoriat. Väärä lääke homeopatiassa ei aiheuta yleensä ongelmaa, mutta ei myöskään paranna.

Homeopatian vaikutusta voitaisiin tutkia kaksoiskokkotutkimuksellakin kyllä niin, että laaditaan pätevällä menetelmällä esim. kymmenelle astmasairaalle yksilöity homep. lääke ja vastaavasti kymmenelle lumelääke. Tärkein pointti on siis löytää se oikea homep. lääke jokaiselle lääkitysyksilölle, eikä kaikille sama homep.lääke, ja jos lääkevalinta yksilölle onnistuu, niin tulos on uskottava.

Homeopatialla taas ei ole mitään tekemistä ”uskomuksen” kanssa, joka on suomalaisen lääkärikunnan itsensä keksimä pilkkanimi toiselle (kilpailevalle) koulukunnalle. Uskomuksen poistaa jo se, että homeopatiasta saa avun myös eläimet, pienet lapset, epäilijät ja jopa tajuttomat. Eli millään asenteella vastaan tai puolesta homeopatiahoitoa kohtaan ei ole juuri merkitystä ja sen olen monesti huomannut. – Kun luokseni tulee asiakas, joka on täynnä toivoa, kun on kuullut homeopatiasta tai minusta hyvää, mutta jos valitsen hänelle väärän lääkkeen, ei vain hoito auta. Ja kun asiakkaan toivo on innokkaan alun jälkeen sitten hiipunut, mutta kontrollikäynnillä annettu uusi lääke onkin oikeampi, niin alkaa tapahtua.

Tulin marraskuussa Saksasta Medical Week messuilta, joissa käy tuhansia lääkäreitä, professoreita, ja koulutettuja terapeutteja, joilla vain on pääsy tilaisuuteen. 50 v. juhlaansa viettävä Medical Week messu sisältää: homeopatiaa, bioresonans- ja vastaavia hoitolaitteita, akupunktiota, moninaisia lisäravinteita. Siellä oli laskemani mukaan homeopatialääketehtaiden looseja 10, joista vanhimmat tehtaat 1800 luvulta, (kuvia alla). Eli kyllä homeopatian tietämys maailmalla on aika paljon pidemmällä ja on säilyvää. Oma käsitys homeopatiasta alkoi 80 luvulla perinteisesti epäilyllä, mutta tosiasiat ja tieto muutti kannan ja siitä tuli myöhemmin ammatti ja saan siitä paljon kiitosta.

Homeapatia on maailman toiseksi käytetyin hoitomuoto, ja yli 200 vuoden käyttökokemuksen lisäksi myös tiedetasolla jo ymmärretty tai uskallettu suuren lääketeollisuuden etuja kumartamatta jo myöntää tieteellisiä tutkimuksia homeopatiasta.

Homeopatiaa voi käyttää kaikissa sairauksissa, vaikkakin kaikkea sillä ei tietenkään voi parantaa. Mutta suosittelen tutustumaan homeopatiaan asiantuntijan luona: korva-, poskiontelontulehduksissa, flunssassa, virtsatulehduksissa, allergioissa, keuhkoputkentulehduksessa, suolistosairauksissa, lasten käytöshäiriöissä, lapsettomuudessa tai vaikka yleisessä väsymyksessä. Homeopatia käyttö ei sido mihinkään tai estä käymästä lääkärissä. Homeopatia tarkoitus on siis aktivoida kehoa parantamaan sitä, mitä se ei ole jostain syystä kyennyt enää tekemään ja on osaavan käsissä siinä yksi parhaista hoitomalleista. Homeopatiassa lääkitään siis paljolti samoilla taajuuksilla, mitä ihmiset solut itse tuottavat ja oikea homeopaattinen lääke oikealle “tyypille”, antaa oikean vasteen ja aktivoi parantumista.

069

061

084

070

074

075

095