Oma tausta

Kokemukseni luontaishoitoihin alkoi jo -80 luvun alussa ja suomalaiseen tapaan epäilevästi. Äitini kävi silloin usein homeopaatin luona ja perusteli homeopaattisten lääkkeiden tehoa naureskelevalle pojalleen: ”Mitä potensoidumpi (laimennetumpi) homeopaattinen lääke on, sitä vahvempi on sen vaikutus”. Vastasin silloin, jos ei ota kyseistä lääkettä ollenkaan, eikö se silloin olisi vahvimmillaan ja poistuin nauraen.

Ajattelin myös silloin, jos homeopatiasta olisi oikeasti hyötyä vaivoihin, niin kyllähän lääkärit niitä määräisivät. Vuosien saatossa sitten huomasin, ettei asiat mene aina niin kuin ajattelee ja ketkä lääketiedettä pyörittää. Opetti myös sen, jos ei tunne joitain asioita, niitä ei kannata lähteä aina epäilemään tai ainakaan tuomitsemaan.

1980 luvulla luin kiinnostuneena lääketiedettä ja psykologiaa. 1990 luvulla aloin sitten enemmän kiinnostua ja käydä erilaisilla homeopatian vastaanotoilla ja tutkia, miten eri terapeutit olivat ammattiinsa perehtyneet. Myös lasten vaivat hoidettiin homeopatialla. Aloitin -90 luvun loppupuolella käydä homeopatiakoulua Tampereella, josta valmistuin moderniksi dipl. homepaatiksi ja iridologiksi.

Sitten aloitin MDD ravinto- ja mineraalikoulutukset, josta valmistuin 2002: TMA-diplomi kudosmineraali ravitsemusterapeutiksi. Opiskelin silloin myös akupunktiota, johon kävin pätevyyttä hakemassa Sri Lankasta ja valmistuin dipl. akupunktuurikoksi. Suoritin myöhemmin sitten pätevyydet: Laser-akupunktioon ja kalloa-akupunktioon.

Bioresonanshoitoja lähdin opiskelemaan ensin Norjaan ja sitten useita koulutuksia Saksassa, kerran Unkarissa ja hankintoina useita laitteita – joilla asiakkaita tukitaan ja hoidetaan vielä nykyäänkin. 2004 olin suorittanut lääketieteen perusteet tutkinnon ja 2015 valmistuin vielä klassiseksi dipl. homeopaatiksi.

Edustamilla hoidoilla autetaan kehoa parantumaan. Ei tietenkään kaikessa, mutta kehon kapasiteetin hyödyntäminen on monesti vaihtoehto oirelääkityksille tai jopa leikkauksille. Sama parantamisjärjestelmä ihmisessä korjaa sen suuren leikkaushaavankin, joten miksei se korjaisi paljon vähäisempiäkin tiloja. Kehon oma järjestelmä parantaa myös aina oikein, ilman haittavaikutuksia.

Yksilöity ruokavalio on myös monen ihmisen terveydelle ehdottomuus – oli sitten kysymyksessä tulehdukset, säryt väsymykset, suolisto-ongelmat, mielenterveysongelmat tai jopa autismin muodot.

Kirjailija Veijo Meri analysoi nykyistä terveysvalistusta näin: ”Kun et juo, etkä polta, kuolet terveenä”.

Jouni Jämsä
Bioresonans- terapeutti, dipl. homeopaatti,.dipl. akupunktuuriko-, dipl. ravintolisäterapeutti
– Bioresonans-koulutus MORA – Natura Medica Akademiet – Norja, Saksa. VEGA – Saksa. SCIO – Saksa
– Klassinen homeopaatti – International Academy of Classical Homeopathy
– Dipl. moderni-homeopaatti, iridologi – homeopatian inst. Tampere
– Scalp (kallo) Acupunkture Yong Ho TCM PTE Center – Portugali
– Dipl. akupunktio – Medica Alternativa Institute Colombo
– Laser terapia – European Laser Academy – Saksa
– Dipl. kudos/mineraali tutkimus-MDD – Helsinki
– Lääketieteen perusteet – Turun-yliopisto
– Ensiapukoulutukset EA1, EA2 – SPR
– Kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen

 

 

Satu Jämsä
Bioresonans- terapeutti, dipl. homeopaatti
– Klassinen homeopaatti – International Academy of Classical Homeopathy
– Laser terapia – European Laser Academy – Saksa
– Bioresonans- terapeutti – Scio – Saksa
– Luontaishoitoalan Foorumin sihteeri