Urheilupojan astma, isän alaselkä

4

Astma, alaselkä.

Jari Ahonen Lahden kaupungin terveystarkastaja.

Olin poikani kanssa Lahdessa järjestetyssä jalkapalloturnauksessa jossa tapasin poikani joukkuekaverin isän luontaisterapeutti Jouni Jämsän. Jutustelu liittyi aluksi lähinnä työkuvioihin – kaupungin rakennuksissa oleviin homeongelmiin. Kerroin samalla Jessen astmasta, kehotti Jouni poikkeamaan vastaanotolla. Hetken mietittyään varasin ajan.

Jessellä on ollut astma 8kk asti ja on nyt 11v. – harrastaa jääkiekkoa, jalkapalloa, judoa. Astma oireet varsinkin voimakas liman eritys on haitannut urheilemista. Viime vuodet ovat olleet jopa katastrofisia. Kun Jesse on ollut väsynyt, astmapiippu ei ole auttanut riittävästi. Astma rajoitti paljon urheilemista ja poika myös passivoitui.

Vastaanotolle sitten mentäessä, Jesseä hoidettiin homeopatialla ja Pef- puhallusarvot paranivat heti hoidon jälkeen. Kotihoidoksi tuli homeopaattinen lääke, joka korjasikin yllätykseksemme astman kovin perusteellisesti. Myös pojan urheilussa loukkaantunut jalkaa hoidettiin vastaanotolla ja oireet hävisivät välittömästi.

Mainitsin sitten myös oman kipeän selkänsä, jolloin Jouni kysyi: hoidetaanko selkä samalla käynnillä? Pojan hoito tulokset näytti niin hyviltä, että ajattelin kokeillaan. Alaselkä kun on ollut kipeä -90 luvulta lähtien, pahentunut vain 2000 luvulla, ja särkylääkkeitä on mennyt hurjasti. Sain vastaanotolla homeopatiahoitoa ja heti  hoitokerran jälkeen tunsin selkeän muutoksen selässään. Pystyin taivuttamaan kämmenet lattiaan, tähän en ollut pystynyt vuosiin.

Lähiviikkojen kuluessa olot vain parani. Jesse alkoi olla oma itsensä, lauleskeli ja oli iloinen. Samalla hänestä tuli varsinainen ikiliikkuja ja kaveritkin olivat ihmetelleen. Jesse reipastui, jaksoi aamuisin herätä paremmin ja astmalääkitystä ei ole enää tarvittu. Jessellä on oma pef- mittari, jolla tilannetta seurattiin ja käytiin myös lääkärissä kontrolli käynneillä, jossa oltiin kovin yllättyneitä Jessen hyvään kuntoon.

– Jääkiekkoharjoituksissa on kestävyys parantunut, Jesse ei enää väsy niin nopeasti kuin aiemmin eikä limaa enää erity. Kerran kokeiltiin, että muuttuisiko olo astma-lääkkeestä paremmaksi, mutta mitään muutosta ei tullut. Jesse ei ole piippua enää tarvinnut.

– Minunkin selkä on parempi kuin koskaan. Kerran takareidet lenkillä ärtyivät ja ne hoidettiin heti Jounin vastaanotolla.

– Ei ole mitään muuta kuin positiivista sanottavaa kyseisistä hoidoista.