Unettomuus

Unetto1

Anja Lappalainen sairaanhoitaja Halikosta. Kärsi 4 vuotta unettomuudesta jonka seurauksena väsytti päivisin, muutoin hän oli perusterve.

– Kaikki alkoi noin 4 vuotta sitten, kun rintasyöpäni leikattiin. Se meni sinänsä hyvin, enkä syöpää pelännyt, mutta sen jälkeen unettomuus alkoi. Yöllä saattoi mennä klo 3 asti ennen kuin uni tuli ja aamulla oli aikainen herätys, sitten väsytti.

– Juttelin asiasta työterveyslääkärille ja hän määräsi unilääkkeitä. Niistä tuli niin nuhjuinen olo, että en sitten paljoa niitä käyttänyt. Jouduin sittemmin jäämään kroonisen väsymyksen johdosta eläkkeelle, mutta uni tilanne ei siitä parantunut. Aamuisin väsytti ja usein mietin, että pitäisikö edes nousta, kun väsytti niin.

-Somerolla oleva luontaishoitaja suosittelin minulle käyntiä Jouni Jämsän luona, niinpä varasin ajan. Ensin tehtiin tietokonepohjainen analyysi ja hoito. Hoidon lisäksi sain kotiin homeopaattisia tippoja ja ruokavalio ohjeet. Ensimmäinen käyntini oli noin kuukausi sitten.

– Vähitellen huomasin, että iltaisin väsytti, jo kello 22.00 aikaan ja uni rupesi kestämään klo 6 aamulla. Nyt on tosi hieno tunne, kun jaksaa paremmin, ei väsytä, on jaksanut siivota ym. Muutos tuli noin 1 kuukaudessa, 4 vuoden valvomisen jälkeen. Nyt uni on syvää ja aamulla herää pirteänä.

– On hienoa että näin vähällä unettomuus korjaantuu. Lääkkeet kyllä antaa unen, mutta niitä pitää helposti syödä koko ikä. Ja yksi pilleri, kun on vaan se kerta. Nyt ei tarvitse ottaa mitään, uni tulee normaalisti.