Toimitusjohtajan tulehduskierre

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juha Hellgrén Wihuri OY:n toimitusjohtajan tulehduskierre

 

– Mitä etsin, oli vaihtoehtoista hoitoa poskiontelo-, keuhkoputkentulehduksiin jatkuvien antibioottien tilalle. Lääkärin mukaan kyseessä on krooninen poskiontelo-, keuhkoputkentulehdus, ja olinkin syönyt niihin jo kymmenen antibioottikuuria 2-3 kuukauden välein. Se alkoikin jo kyllästyttämään. Hyvä ystäväni Riku Routo suosittelikin sitten Jounia. Riku sanoi, että ei siinä ainakaan mitään häviä ja hänellä oli sieltä hyviä kokemuksia. Vaimoni käyttää myös luontaishoitoja, ja homeopatialla hoidettiin myös aikoinaan poikamme tulehduskierre, kun hän oli pieni. Joten senkin puolesta oli matala kynnys kokeilla.

– Tilanne oli jokseenkin tukala: Keuhkot ja poskiontelot kroonisesti tulehtuneet ja Poskionteloiden lisäksi aivastelin paljon, noin 100 aivastusta putkeen ja sen lisäksi oli todella väsynyt olo. Taskussa  antibioottiresepti ja mietin, että aloittaisinko sen taas, mutta päätin kokeilla tämän vaihtoehdon ensin. Minusta myös ruoalla on merkitystä sairastiloihin, joten siihenkin saisi Jounilta ohjeita. Muutamalta lääkäriltä olinkin ruoan merkitystä kysynyt, mutta heidän mielestään ruokavaliolla ei ole mitään merkitystä.

– Menin Jouni vastaanotolle, jossa sitten annettiin hoitoa, korjattiin ruokavaliota, ja sain mukaan homeopaattisia pillereitä. Seuraavalla viikolla ei enää ollut huonoa oloa, ja antibioottireseptille ei ollut käyttöä. Tästä on nyt aikaa pari kuukautta ja se resepti on yhä käyttämättä. Väsymystä ei myöskään enää ole, eikä aivastelukohtauksia tullut ja olo on hyvä.

– Tulin juuri pitkältä 3 viikon työmatkalta, johon liittyy aikaeroja, lentokoneen ilmastoinnit, ja epäsäännöllinen ruokailu. Aiemmin olin aina varmasti tosi kipeä tällaisen reissun jälkeen, mutta nyt olo on normaalisti väsynyt. Olen nykyisin myös paljon energisempi kuin ennen ja krooninen oireilu on loppunut. Ennen tarvitsi aina toivoa, että ei olisi tosi kipeä, kun on jokin tapaaminen, nyt sellaista tunnetta ole ollut. Voin loppujen lopuksi nyt tosi hyvin.