Verta ulosteessa ja täysin uupunut olo 10 vuotta – lääketiede tutki ja ihmetteli, kunnes löytyi syy.

Kolmannen lapseni jälkeen 11v. sitten uuvuin pahasti ja menin lääkäriin. Psykiatri ehdotti mielialalääkkeitä joihin olin aluksi kielteinen. Lopulta sai minut vakuuttuneeksi, että ovat mieltä tasaavia ja haittavaikutuksia ei olisi, eikä pelkäämäni painonnousua. Olin niin allapäin, että päätin aloittaa lääkityksen.

Sitten alkoi verenvuotoa suolesta, mutta pukamia tai haavaumia ei tähystyksessä löytynyt. Hemoglobiini oli 114 ja ferritiini 0.

Suositetut rautakuurit eivät kuitenkaan nostanut arvoja. Suoli vuoti verta ja tummaa verihyhmää. Kävin jatkuvasti lääkärissä ja oireitani vähäteltiin. En saanut rautainfuusiota, koska suolesta valuisi kaikki pois kuitenkin. Rautavarastoa ei enää ollut, oli jatkuva huippaus, hengitysvaikeus, levottomat jalat, korkea syke, heikotus, hurja painonnousu (+30kg) ja voimattomuus.

Kukaan ei osannut auttaa. Ei ollut hoitosuunnitelmaa, kontrolloitiin vain hb ja ferritiini, jotka joka kerta niin surkeat, mutta mitään ei selvinnyt syyksi. Kehotettiin syömään rautaa.

Joka kerta lääkärissä, sanoin syöväni sitä ”mieltä tasaavaa” lääkettä.

Tammikuussa 2023 menin lopulta niin huonoon kuntoon, etten pysynyt edes istumaan. Heikotti ja huimasi jo niin paljon, että menin lääkäriin ja vaadin ylätie tähystystä, kun alatie tähystys oli tehty jo kaksi kertaa. Pääsin erikoissairaanhoitoon ja tehtiin kaikki ruokakanavien tähystykset.

Ei taaskaan löytynyt mikään. Lääkäri ehdotti peräsuolen päähän tehtävää silmukkahoitoa. Se tehdään yleensä pukamille, jotka silmukoilla hirtetään. Ihmettelin miksi tämä tehtäisiin, jos minulla ei pukamia ole? Lääkäri kertoi, että suoleen tehtäisiin lenkeillä silmukat ja näin tehtäisiin pato, ettei veri pääse pois. Olin järkyttynyt. Mitä tapahtuu jos veri ei pääse pois?

Sain sairaslomaa 3 vk. ja totaalilevolla aloin pysyä edes pystyssä ja kävelemään. Palasin töihin ja pystyn työssäni onneksi paljon vain istumaan.

Olin vihainen, pettynyt ja hyvin ahdistunut.

Eräs ystäväni kertoi tyttärensä saaneen apua valtavan pahaan kuivaan suomumaiseen iho-ongelmaan homeopatiasta. Pyysin heti yhteystiedot ja kirjoitin pitkän viestin tälle Jounille ja sain ajan.

Jounin vaimo teki minulle alkuanalysoinnit, jonka jälkeen siirryin Jounin puolelle, jossa Jouni teki mittauksia ja kysyi pian, syönkö joitakin lääkkeitä? Kerroin ”mieltä tasaavasta” lääkkeestä. Jouni kysyi, olinko lukenut haittavaikutukset? En! Jouni luki hetken päästä netistä lääkkeen haittavaikutuksista ja järkytyin. Minulla oli juuri nuo vaivat ja niistä juossut lääkäreissä.

Kukaan ei ikinä missään kertonut tai epäillyt oireiden johtuneen lääkkeestä. Kymmenillä lääkäreillä olin käynyt ja kaikille lääkkeestä kertonut. Tuntui niin typerältä, miksi en ikinä ollut lukenut lääkkeen haittoja. Lääkkeen kanssa ei 10v. aikana ollut kertaakaan myöskään kontrolliaikaa.

Keskustelimme Jounin kanssa vastaanotolla pitkään, kuten ihminen on itse vastuussa syömistään lääkkeistä. Sain vastaanotolla myös homeopaattista hoitoa, joka oli minulle täysin vierasta, mutta siitä tuli tosi tasapainoinen olo. Lisäksi sain akupunktiota ja kotihoidoksi: homeopatialääkkeen, maitohappobakteerit ja rautavalmisteen.

Kotona päätin vieroittautua lääkityksestä ja jätin ”mieltä tasaavan” lääkkeeni aluksi puoleen annostukseen ja vieroitusoireitahan siinä tuli, mutta pian ne hälvenivät.

Otin käyttöön heti myös ruokavaliosuositukset, kuten kahvi pois, jota olin tottunut juomaan 3-10 kuppia päivässä.

Olo alkoi korjaantua hyvän alun jälkeen nopeassa tahdissa.

3vk. päästä olin Jounin luona kontrollikäynnillä ja ilokseni sain kertoa, kuinka olo oli hyvä, verenvuotoa enää harvoin ja uloste oli normaalin väristä. Pystyin 11kk. jälkeen käymään myös kävelyllä 4 km ja uimassa.

Jouni antoi toisella käynnillä vielä akupunktiota ja juttelimme pitkään. Hänellä oli aikaa, oli läsnä ja kuunteli. Tällaista kokemusta ja vaikutuksia en ollut ikinä hoidoissani kokenut tai työssäni nähnyt.

Olen 44 vuotias ja alkuvuodesta en pystynyt edes kävelemään. Oli järkyttävää olla niin sairas eikä kukaan osannut auttaa.

Kiitos ystäväni joka minulle Jounista kertoi ❤️

Kiitos sinulle Jouni joka annoit elämäni takaisin ❤️

Ystävällisin terveisin

Hinni Pekkarinen

Ps.
Kontrollikäynnillä Jounin luona kun uhkuin tyytyväisyyttä, Jouni mainitsi: ”Näitä kehoa tukevia hoitoja haluttaisiin rajata kiellettäväksi juuri mielenterveyspotilailta”. Mitä ihmettä? Hoitojen pitää kulkea rinnakkain, olla valittavissa yksin, kaksin tai peräkkäin.

Olen toiminut vuosia työtehtävissä lastenkodissa, jossa jo liki jokaisella 11-16v lapsella oli määrätty mielialalääkitys.

Olen toiminut vuosia myös mielenterveys asuntoloissa, jossa lääkitys oli jo jokaisella – eikä näissä hyvin voida.

Todella surullista, kuinka kokonaisvaltainen katsonta ja hoito jäävät niin usein huomioimatta. Itse sain kuukaudessa enemmän apua luontaisista hoidoista ja neuvoista kuin aktiivisen 10 vuoden aikana lääketieteestä.