Selkärankareuma

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selkäsairaus, astma, rinnanahdistus. Aiemmin terveyslehti artikkelissa 03/07 oli juttu Mäntsäläläisen Erkki Saarikiven vaikeasta selkävaivasta, joka vei rakennusalan opettajan vuosia sitten selän takia eläkkeelle pitämästään työstä. Terapeutti Jouni Jämsä sai  Erkin selän kuntoon. Mitä Erkille nyt kuuluu vuoden jälkeen? Erkki on käynyt säännöllisesti Jounin hoidossa saaden silloisen selkä vaivansa lisäksi apua useisiin muihinkin kroonisiin vaivoihinsa. Kun selkä alkoi olla kunnossa tuli muut vaivat arkipäiväiseksi: suonenvetoja, kramppeja, puutuvat varpaat, astma, sydämen tykyttely ja puristuksen tunne rinnassa.

–   Kun selkä alkoi silloin helpottaa ja kipu väistyä niin huomasi kuinka puutuneet varpaat olivatkaan. Varpaiden puutuminen ja jalkojen kramppaamista  ei aiemmin huomannut, kun selän takia ei paljon liikkumaan päässyt. Mutta kun selkä tuli Jounin hoidoilla ja Platinum aminohappovalmisteella kuntoon ja antoi liikkua niin jalat vielä ei. Jalkojen hermot kun oli kroonistuneet jo niin selkävian takia. Bioresonans hoitoja jatkettuaan alkoi kuitenkin jalkojenkin hermot taas toimia ja puutumiset ovat tänä päivänä historiaa. Tyytyväinen Erkki kertoo. Erkki sairasti myös astmaa, joka tarvitsi lääkityksen. Astma vaivasi varsinkin aamuisin kun oli köhää ja käheä kurkku.

–  Lisäksi rinnan aluetta puristi usein sekä oli sydämen tykytyksiä. Astmaan ja sydän ongelmiin Jouni etsi minulle lääkityksen homeopatiasta. Lääkitys toikin pian tuloksia: rinnan alueen ahdistus poistui ja hengitys helpottui ja sydän rauhoittui normaaliksi.  Kaiken kaikkiaan Jounin luona minua hoidettiin akuneuloilla, homeopatialla, bioresonans laitteilla, luontaistuotteilla ja tuntuu että koko elimistö on vahvistunut. Ruoka valiota myös tarkistettiin ja raskaat ruuat jätettiin pois, sekä jotkin kalaruuat ja sokeri, vehnää vähennetään. Tilalle on tullut riisi ja kevyet liharuuat. Selkäkipu ei ole  takaisin tullut, aamuisin herään virkeänä, kun aiemmin joutui selkäkivun takia yöllä heräämään monta kertaa ja se huononsi unenlaatua, nyt uni kestää aamuun asti. Samalla kun astma on kadonnut, olen ollut ilman astma lääkkeitä nyt 3 kuukautta ja aamut on tosi hyviä. Aiemmin kaikki huono tuli aina aamulla eteen, niin nyt on hieno herätä, kun saa aamulla rauhassa miettiä asioita. Kaikkiaan olen käynyt Jounin vastaanotolla säännöllisen epäsäännöllisesti pari vuotta.

–  Alun perin minut Jounin luokse saivat pitkän painostuksen jälkeen puoliso ja tytär, kun lääkärit sanoivat, ”ettei selkä sairauteeni  voi mitään, eikä liioin astmalle tai puutumisille” ja olivatkin siirtäneet työkyvyttömyys eläkkeelle jo vuonna -87. Erkki kertoo ja jatkaa – Nyt ollaan siinä pisteessä, että selkä ei ole kipeä, astma ei vaivaa, jalat ei puudu eivätkä kramppaa tai ole suonenvetoa, sydän ei ole tykytellyt, eikä puristanut rintaa ja antaa liikkua vaikka hikeen asti. Kaikkea samaa olen tehnyt kuin aikoinaan ja vähän enemmänkin. Kun on päässyt selkä ja jalka vaivojen jälkeen liikkumaan on painoakin tippunut 10 kg.

–  Olen tyytyväinen että läksin mukaan, se oli oikea juttu minulle. En olisi millään tähän jamaan päässyt niillä entisillä konsteilla, särkylääkkeillä, ym. Samalla on oppinut kuulostelemaan omaa kehoa, ja olenhan vielä työelämäänkin pystynyt palaamaan. Muutos on iso, kun ennen käveli kumarassa niin nyt voi kulkea selkäsuorana, kävellä normaalisti ja astua kantapäillä. Seuraava tavoite on saada lihasta takaisin kun ne pääsi rapistumaan sillä välin kun selkä piti liikkumattomana. Siinä on sitten seuraava etappi.