Pyörätuolista kävelemään

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kaisu Hilakari.

Pyörätuolista kävelemään.

Pirteällä 5 lapsen äidillä Raumalta oli ongelmia terveyden kanssa, ja pysäyttävintä oli outo hermostosairaus, joka heikensi kävelykyvyn ja vei lopulta pyörätuoliin. Käveleminen onnistui enää vaivalloisesti. Mukaan tulivat vasemman puolen ja pään voimakkaat pakkoliikkeet. Lymfanestettä kerääntyi runsaasti vasempaan yläneljännekseen. Lääkärit eivät monien tutkimustenkaan jälkeen osanneet sanoa, mikä voisi olla syynä moiseen oireiluun.

Luin sitten aiemmin lehdestä tytön tarinan käynnistä luontaisterapeutti Jouni Jämsän luona, joka oli hoitanut homeopatialla nuoren tytön haavaisen paksusuolen kuntoon kahdessa viikossa. Yhdellä lapsellani oli haavainen paksusuoli, joten tuli mieleeni, että voisiko tyttö saada sieltä avun. Helsingissä asuva tytär meni Lahteen vastaanotolle ja vuosia kestänyt suolistosairaus paranikin nopeasti. Sairaus puhkesi myöhemmin uudestaan, kun työpaikkalääkäri määräsi antibioottikuurin poskiontelotulehdukseen. Näin joutui tytär hakeutumaan Jämsän vastaanotolle uudelleen, mutta tuli taas kuntoon.

Sitten tuli mieleeni toinenkin lapsi, jo myös aikuiseksi ehtineen pojan outo vuosia kestänyt väsymystauti, jonka johdosta oli joutunut lopettamaan aktiivisen SM-tason urheilu-uran. Lukeminen oli vaikeata, ei pystynyt keskittymään lukemaansa ja kunto oli nollassa. Selitystä sairaudelle ei ollut. 

Vastaanotolla Jämsä päätyi munuaisten, sekä keuhkojen ongelmaan, aiheuttaja ehkä virus? Hoidoksi annettiin vuosia kestäneeseen outoon sairauteen homeopaattista hoitoa. Kunto alkoi yllättäen nousta ja lukeminenkin sujua. Muutaman hoitokäynnin jälkeen myös työelämään meno tuli mahdolliseksi ja lenkillä pystyi käymään. Ajattelin siinä vaiheessa, että voisinko minäkin saada sieltä avun?

Keskustelin urheiluhierojana toimivan mieheni kanssa matkasta Lahteen, kokeilemaan vielä tätäkin hoitoa ja tilasi ajan vastaanotolle. Jouni tutki vastaanotolla ensin elektronisilla laitteilla. Sitten Kaisu sai bioresonans hoitoa, mukaan homeopaattisen lääkityksen, vahvan monivitamiinin, boorin, benfotiaminin, sekä neuvon poistaa monestikin juurihoidettu poskihammas. Ja niin jo yhden hoidon, hampaanpoiston ja homeopaattisen lääkityksen myötä pakkoliikkeet vain hävisivät. Pyörätuoli jäi pois, käveleminen onnistui, vaikka vielä hiukan rajallisesti.