Psoriasis asettui homeopatialla

IMG_2228cMarja-Leena Hyötynen/ psori

Psoriasis alkoi minulla jo nuorena, sitä oli käsivarsissa, säärissä ja pikkulaikkuina ympäri kohoa.
– Kävin jo 20 vuotta sitten homeopaatilla ja psori katosi vuosikymmeniksi. Sitä tuli silloin aluksi syksyisin vielä pienissä määrin korvan taakse ja päänahkaan, joihin käytin voiteita pitääkseni ihon kurissa kevääseen asti, jolloin se katosi sitten 20 vuodeksi.

-Nyt sitten tuli angiina, johon sain 2 antibiootti kuuria, jonka jälkeen tuli vielä jokin rokko. Niiden seurauksena psori puhkesi alkusyksystä uudelleen ja rajumpana kuin koskaan.
– Aiemmin ihoni ei kuitenkaan kutissut, mutta nyt tuli lisäksi raju kutina, kova hilseily ja iho paksuuntui. Samalla minulla oli kipuja nivelissä ja lihaksissa, jostakin paikasta särki alati ja varsinkin kylmällä/ kostealla särky vain paheni. Psoria hoidin voiteilla ja särkyä lääkkeillä.

– Sain sitten vihjeen varata aika taas homepaatille ja päädyinkin Jounin Jämsän vastaanotolle, josta on nyt n. 1 ½ kuukautta. Sain sieltä analyysin jälkeen homeopaattisen valmisteen ja tueksi ruokavalion. Samalla jätin kaikki lääkkeet pois, koska halusin nähdä, saisiko tämä hoito jotakin aikaan.

– Kutina katosikin aika nopeasti, noin viikossa ja kuukaudessa huomasi ihon alkavan parantua: Hilseily väheni ja laikut alkoivat pienentyä. Enkä ole käyttänyt käynnin jälkeen edes särkylääkkeitäkään, kun aiemmin niitäkin meni lihasten ja nivelten takia päivittäin. Paino on lisäksi tippunut nyt 3-4 kiloa ja tällä hetkellä iho on hyvässä kunnossa. Pientä punoitusta psori-laikuista on vielä jäljellä, mutta ihon pinta on ehjä ja nivelkivut on poissa.

– Aiemmin psorini paheni tähän aikaan vuodesta (syksyllä), joten kyllä tämä parantuminen johtuu kyseisistä hoidoista. Olen nyt myös paljon energisempi ja erittäin tyytyväinen hoitoon!