Lapsettomuuteen apu

IMG_1681web14.6.2013

Marika Suopohja kampaamo yrittäjä ja onnellinen äiti. Tilanne oli toinen vielä vuonna 2010

– Minulta alkoi puutua silloin vasen puoli. Tuntui kuin veri ei kiertäisi, sähköiskuja olisi mennyt käsiin ja jalkoihin sekä rintakehää puristi. Kävin lääkärissä usein, kokeita otettiin paljon, pää ja niskaranka magneettikuvattiin, myös keuhkot ja sydän kuvattiin. Kävin 3 kertaa puolen vuoden aikana sydänfilmissäkin.

– Voimat alkoivat käsistäkin hiipua ja työnteko kävi raskaaksi. Epäiltiin punkin puremaa ja MS-tautiakin. Vatsakin oli myös turvonnut ja kipeä

– Tein töitä ja juoksin lääkäreissä n. 2 vuotta, mutta kunto alkoi loppua ja rintakehässä tuntui kauhea paine – lyhyetkin kävelymatkat hengästytti ja pulssi nousi korkeaksi. Oireisiin tarjottiin monenlaisia lääkkeitä ja kun diagnoosia ei löytynyt, niin lopulta ehdotettiin masennus-lääkkeitä, että vika olisikin ollut päässä. Se riitti minulle, rupesin etsimään muita vaihtoehtoja.

– Monen monituista tarinaa olen kampaamoyrittäjänä kuullut, kun lääkkeitä ihmisille määrätään ja kukaan ei ota vastuuta. Onhan se hyvä, että tutkitaan ja on lääkkeitä, mutta se, että hoidetaan vain oiretta ja päädytään lopuksi masennuslääkitykseen, ei useinkaan auta potilasta.

– Kun kerroin näistä omista ongelmista, niin eräs tuttavani sanoi, että kokeilisit muuta hoitomallia ja hän ehdotti Jounia. Ajattelin ensin, että menisin sinne pelkän vatsan takia. Vastaanotolla en kertonut miksi olin tullut, mutta siellä kyllä asiat selkeni. Kerroin sitten, että vauvaakaan ei ollut kuulunut yli parin vuoden yrittämisen jälkeen. Olin käyttänyt ovulaation testejä, seurannut kalenteria, tehnyt kaiken, mutta raskaaksi ei sitten millään. Jouni sanoi ottavansa hoidossa asian huomioon.

– Sain käynnilläni erilaisia hoitoa, sekä mukaani joitain hivenaineita, ruokavalion, homeopaattisen lääkkeen. Olo helpotti oikeastaan jo silloin ensi käynnillä. Syke rauhoittui ja puutumiset katosi. 3 päivää hivenaine kuurilla oltuani, katosi myös krampit jaloista. Rintakehästä katosi paine ja käsistä sähköiskut. Ja mikä parasta: Olin pian myös raskaana! Nykyään voin mainiosti, raskauskin meni hyvin ja Silja on nyt 8kk hyvin voiva vauva.

– Olen entinen Hot Club Dance co. –show- tanssija. Muistan kuinka kävimme silloin fysikaalisissa hoidoissa lihasten takia ja kuinka takareidet aina helposti revähteli. Mutta kovasta kulutuksesta huolimatta, meille ei urheilupuolella annettu ohjeistusta ravinnosta. Kova kulutus oli varmaan polttanut minustakin ravinteet ja siitä johtuivat silloin krampit ja lihasvammat. Tanssiuran lopetettuani läksin töihin Italiaan. – Siellä jo ravintoon panostettiin ja ruualla osattiin myös hoitaa. Minulla ongelmat alkoivat varsinaisesti, kun palasin Italiasta Suomeen 2003 ja vuosien saatossa ne vain pahenivat, kunnes sitten päädyin Jounille.

Olen kertonut oman kokemukseni monille asiakkailleni ja ystäville. Olen patistanut lapsettomia Jounin luokse ja sanonut, et menetä mitään, jos kokeilet. Nyt tuttavapiirissä on 7 äitiä, jotka ovat saaneet avun lapsettomuuteen Jounin luona. Ovat sitten soittaneet jälkeen päin ja sanoneet – Kiitos!