Krooninen migreeni hoitui 8 vuoden tauottoman säryn jälkee

Minulla on ollut päänsärkyä joka päivä viimeiset 8 vuotta, joka oli aika ahdistavaa. Pääkipua on olut siitä asti kun muutimme Suomeen. Aluksi se oli lievempää, mutta viime vuosina pahentunut ja lopulta oli pahempi kuin ikinä.

Diagnoosi oli jatkuva migreeni, johon lääkäri määräsi särky- ja migreenin estolääkityksiä. Alkuvaiheessa 2-3 ensimmäistä vuotta käytin parasetamolia maxim annostuksella 2-3 gr päivässä – mutta jonkin ajan kuluttua sekään ei auttanut, jolloin aloitettiin estolääkityskokeilut.

Toivoin pääseväni tarkempiin tutkimuksiin, mutta niitä siirrettiin jatkuvasti. Ensin, että kokeillaan yhtä estolääkettä ja jos se ei toimi niin sen jälkeen olisi vuorossa tutkimukset. Kun lääke ei toiminut, niin tutkimuksien sijaan sain toisen estolääkkeen ja sitten kolmannen, jonka jälkeen en halunnut enää estolääkkeitä, koska niistä ei ollut minulle hyötyä.

Migreenin vuoksi on tutkittu: silmät, verenpaine, niska, hartiat…, mutta mistään ei ole löytynyt selittävää syytä. Ehkä sille on jokin muu syy, sillä päänsärky lieveni kun olin Italiassa, samoin välillä piparminttuöljy on helpottanut. Tämän ohella olen kokeillut paljon, sillä 8 vuotta on niin pitkä aika, mutta, mistään ei ollut merkittävää apua.

Perheystävien luona tuli sitten puhetta pääkivustani ja he olivat käyneet terapeutti Jouni Jämsän luona, joten varasin itsellenikin ajan. Perheessäni on muutenkin suosittu myös muita kuin lääkehoitoja. Minusta lääkehoidot eivät ole aina hyväksi keholle ja koetan etsiä, mikä olisi?

Ensikäynnin jälkeen mietin viikon, että tältäkö tämä tuntuu tai pikemmin ei tunnu, kun pääkipu oli lähes poissa? Nyt on kulunut kuukausia ja 8 vuoden päänsärystä ei ole juuri mitään jäljellä.

Saamani vain yhden käynnin hoidot Jounin vastaanotolla olivat: bioresonanshoito (auttoi heti), akupunktio (auttoi lisää) ja kotihoidoksi homeopatia ja ravinteita – lopputuloksena terve olo.

– Pihlajasaari Skyla