Korvatulehdukset

Korvatulehduksista on tehty kallis ja sairastuttava ongelma.

Rekisteritutkimuksessa (Hears AL ym. pediaktric 2011) arvioitiin Yhdysvalloissa määrättävän lapsille vuosittain 10 miljoonaa turhaa antibioottikuuria. Suomessa lasten korvatulehduksiin määrätään vuosittain 500 000 antibioottikuuria ja korvien putkitusleikkaukset päälle.

Jos verrattaisiin Yhdysvaltain lukua Suomeen, olisi puolet antibioottikuureista turhia. Jos taas otettaisiin luontaiset menetelmät/ homeopatiat korvatulehdushoitojen ensisijaisiksi hoidoiksi, olisi tulehduskierrettä altistavien antibioottien tarve ehkä 1 % nykyisestä.

Antibiootteja ei ennen käytetty kyseisiin vaivoihin, eivätkä lapset juurikaan kärsineet korvatulehdus-KIERTEISTÄ. Vielä -70 luvullakin oli yleistä hoitaa korvatulehdusta kotikonstein. Yksi yleinen ja tehokas keino oli pössäyttää tupakansavua tulehtuneeseen korvaan. Se on ollut ja on yhä yllättävän tehokas, harmiton ja turvallinen hoito korvatulehdukseen, vaikka kyse onkin tupakasta. Tämän päivän edustavampia hoitoja olisi kuitenkin esim. tippa omenaviinietikkaa tai valkosipulinpala pumpulissa yöksi korvaan. Tai korvakynttilät ja välttää teollisia maitotuotteita.

Ja tietysti Homeopatia, joka on tehokas hoito korva-, virtsa- ja poskiontelotulehduksiin. Homeopatia on Direktiivin vahvistettu lääkkeellistä hoitoa EU maissa, jota valvoo Suomessakin Lääkelaitos Fimea/ homeopaattiset valmisteet. Homeopatia löytyy myös paljon tieteellisiä-tutkimuksia ja Nobel-palkittujen arvioita. Homeopatia on Keski–Euroopassa yleisin korvatulehduksien hoitotapa, jota käyttävät paljon myös lääkärit. Pohjoismaat ja varsinkin Suomi on jäänyt näissä asioissa pahasti jälkeen.

Homeopatia toimii puolustusta herättävästi, kunhan lääke on yksilölle oikea. Homeopatiassa valitaan lääke enemmän henkilön ja oireiden perusteella, kun itse sairauden, joten lääkkeen valinta vaatii usein ammattitaitoa. Oikean homeopaattisen lääkevalinnan tapahduttua, hoito tehoaa yleensä nopeasti ja kierre loppuu siihen tai ei edes ala. Homeopatia toimii samoin perustein myös moniin muihinkin tulehduksiin ja -kierteisiin. Korvatulehdukseen kannattaa kysyä myös eri valmisteita luontaistuotekaupasta.

Antibiootti on suurin korvatulehduskierteen altistaja. Antibiootit ovatkin useiden tutkimustenkin mukaan se kaikkein huonoin hyöty/haittasuhteeltaan korvatulehdushoito. Jo 1 kuuri antibioottia tutkimusten mukaan viisinkertaistaa tulehdusalttiuden siitä, mitä se oli jo silloin tulehdustilassa, kertoo yli 30 vuotta tutkinut tutkija/ professori Pentti Huovinen https://www.kaleva.fi/antibioottikuuri-haittaa-pitkaan/2081566 

Suomessa käytetään pohjoismaita enemmän antibiootteja lasten korvatulehduksiin. Siitäkö johtuen, meillä on maailman terveimmät vastasyntyneet, mutta länsimaiden sairaimmat 3 vuotiaat? 70-80 % vastustuskyvystämme on suolistossa. Antibiootti on kuvaannollisesti atomipommi elintärkeässä suolistossa – se kun tuhoaa kaikkea ja enemmän hyvää kuin huonoa. Ilman antibioottia vastustuskyky pääsisi lapsellakin tekemään työtään, kehittymään ja kroonisuus ei saisi tulehduksissa sijaa.

Krooniset suolistosairaudet lisääntyvät 6 % vuodessa ja yhdeksi suuremmista syistä on epäilty lapsena paljon käytetyt antibiootit – arvio suolistosairauksien professori ylilääkäri Martti Färkkilä.

Antibioottikuuri lisää tutkitusti: bakteeri-infektioiden määrää, allergioita, käytöshäiriöitä, masennusta, diabetesta, syöpiä. Uusimpien tutkimusten mukaan myös MS-tauti ja Alzheimer sairauksien epäillään liittyvän suoliston huonoon bakteerikantaan. Maailmanlaajuiset perinnehoidot, ovat aina tunteneet suoliston tärkeyden sairauksien synnyssä, mutta länsimainen lääkehoito-oppi on nauranut näille teorioille, mutta nyt asia on paljastumassa heillekin – vaikka asialle ei juurikaan tehdä mitään, koska sairaat tuo lääketeollisuudelle ja sen alla toimiville niin paljon rahaa.

Antibiootit oli aikoinaan hieno löytö, mutta liiallinen käyttö on kääntynyt jo itseään vastaan, jossa haitat alkavat olla suuremmat kuin hyöty. Ja mitä tulevaisuus tuokaan tullessaan, kun bakteerikannat muuttuvat ihmisen puolustukselle liian vieraiksi? Kehon vastustuskyky on kaiken A ja O, kun taistelemme tämän päivän yleisempiä sairauksia vastaan, kuten virus-, bakteeri-, flunssa-, suolisto-, lyme-sairauksia tai homeallergiaa vastaan.

Liikalääkitys ja -rokotukset näkyvät jo lemmikeissäkin. Kun koiria on alettu hoitamaan ihmisten tapaan paljon rokottamalla ja syöttämällä pienempäänkin ongelmaan antibiootteja, ovat koirat tulleet ihmisten tavoin “perinnöllisesti”: allergisiksi sekä astmaattisiksi. Nykyisin on monet lasten vanhemmat, kuin koiran omistajakin alkaneet itse miettiä ja selvittämään, mitkä sairaudet oikeasti uhkaa terveyttä ja ymmärtäneet, että lievät tulehdukset tulevat, menevät ja lähinnä vahvistavat. Väittelemällä taas eri tahojen kanssa, mikä olisi oikea hoito, ei paranna ketään. On siis hyvä itse perehtyä ja kokeilla eri vaihtoehtoja.

50-100 vuotta näytti hyvältä, mutta kuinka kauan? Ennen rokot poistivat ihmiskunnasta heikoimpia, joka on osa luonnonlakia ja tämmöinen karsinta on ihmisrodunkin kohdallakin selviytymisen ehto. Nyt kun kaikkea lääkitään hetkessä ja estetään monet sairastelut massarokotuksin ja antibiotein, meistä näyttää tulevan alati heikompia ja saitaherkempiä yksilöitä –  ja samalla Ihmisrotu heikkenee ja haitalliset bakteerikannat muuttuvat meille kavalammaksi. Olemme pian jo täysin riippuvaisia lääketieteen valmisteista ja kun ne ei sitten enää riitä, olemme todella pulassa.

Odotamme, koska tulee bakteerien vallankumous, joka tappaa suurimman osan heikennetystä ihmiskunnasta? Lääketeollisuus on ahneudessaan ja lääkäreiden liian yksipuolisella koulutuksella muuttanut luontoa ja vieraannuttanut ihmisen luonnosta. Olemmehan jo nyt allergisia luonnolle: kukille, pensaille, puille, eläimille, homeille…, mutta tuleva bakteeripommi on sitten ihan oma tarina, ja se tappaa jo nyt. Liika puhtaus ei ole syy tähän, koska silloinhan lääkärit ja sairaanhoitajat olisivat kaikkein allergisempia.

– Brasilialainen 20 vuotias missi Marinana Brisdi da Costa hakeutui lääkäriin vuonna 2008. Hänellä ilmeni virtsatieinfektio muuntuneelle pseudomonas-bakteerille. Bakteeri levisi vereen ja aiheutti verenmyrkytyksen. Nuoren missin kudokset turposivat ja kärsivät hapen puutteesta niin, että kädet ja jalat jouduttiin amputoimaan sekä mahalaukku poistamaan. Noin vuoden kärsittyään hän lopulta kuoli. Nämä tulee olemaan meilläkin tulevaisuutta. Superbakteerit tappavat pelkästään Euroopan unionin alueella jo nyt 25 000 ihmistä vuodessa ja tilanne pahenee alati.

Nykyisin myös tiedetään, että suolisto on toiset aivomme, mutta ei tiedetä, mitä kaikkea antibiootti niminen “atomipommi” voi suolistossa saada aikaan myös ihmisen psyykelle? Ainakin lasten käytöshäiriöt ovat vuosikymmeninä moninkertaistuneet, kuten nuorille määrätyt mielialalääkkeetkin, vihasurmat, syrjäytymiset, varhaiseläköitymimiset. Olen toivonut, että näille sairasryhmille löytyisi jokin muu epäilys kuin epäilemäni länsimainen terveydenhoito. Yleisin syy esitetään, että “sairautesi on perinnöllinen” – joka taas ei voi pitää paikkaansa, koska emme kai voi “periä” sairauksia sukupolvilta, joilla niitä ei edes ollut?