Jänisrutto, jaksamattomuus, verenpaine

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teuvo Kareinen eläkkeellä oleva entinen VR mies ja puoliso entinen yrittäjä Mirja Pirinen kärsivät suomalaisista vaivoista. Teuvolla oli sepelvaltimotauti ja kipeät nivelet, Mirjalla korkea verenpaine, sekä nivelkipuja.

– 2001 kun 50 vuotta oli tulossa täyteen ajattelin, kun suvussa oli sepelvaltimotautia, että se iskee minuunkin. Aluksi tuntui ahdistusta vain rasituksesta. Oli kevätaikaa ja lääkärillä käydessäni lääkäri arveli sen olevan ylirasituksesta tullutta ja antoi lomaa. Syksyllä sitten homma toistui ja Kouvolasta tulikin Päijät-Hämeen Keskus-sairaalaan passitus, jossa asiaa alettiin tutkia tarkemmin. Siellä Anttonen sanoi ” ainakin kolme varmaa ohitusta joudutaan tekemään, ehkä neljäkin”. Kiireellisyys luokka 1. oli Tampereelle annetussa lähetteessä.

– Sain äkkilähdön, kun joku toinen ei omalla ajallaan päässytkään tulemaan leikkaukseen. 2002 leikkaus sitten tehtiin ja sen mukana tulikin mittaamattomat määrät lääkkeitä. Lääkkeitä oli verenpaineeseen, kolesteroliin, beetasalpaajaa jne. Kun siitä operaatiosta selvisi, niin syksyllä 2006 iski jänisrutto, jonka takia paino putosi, oli kuumetta ja kovia särkyjä. Kuume meni ajallaan ohi, mutta nivelet jäivät kipeiksi.

– Kipulääkkeet toivat hetkellisen avun, mutta kipu palasi kun lääkkeen vaikutus hiipui. Särkylääkkeitä joutui käyttämään joka päivä ja joskus useamman kerran päivässäkin. Sen lisäksi maksa-arvot olivat koholla, närästys oli paha ja väsytti. Sitten nivelet alkoivat ärtyä ranteista ja kaikki isot nivelet olivat lopulta kipeät.

Tuttava kertoi luontaisterapeutti Jouni Jämsästä ja sanoi ”sieltä voisi saada apua”. Ensimmäisellä käyntikerralla tuntui heti, että tulin oikeaan paikkaan. Jouni oli hoitanut laitteillaan minua 1 tunnin verran ja sanoi ” kävelepäs vähän ja kokeile miltä tuntuu”.  Ja minähän kävelin ja ei sattunut mihinkään, olin kuin nuori poika!

– Neljään vuoteen en ollut päässyt kyykkyyn, vaan joutunut olemaan toisen polven varassa vähän kontillaan. Nyt voin mennä kyykkyyn, pystyn jopa istumaan jalkojen päällä. Närästys on kadonnut kokonaan, niin paha kuin se olikin. Väsymys on poissa ja olo on pirteämpi. Ruokavalio muutoksia tuli, synteettisiä lääkkeitä jäi pois. Vastaanotolla hoidettiin bioresonans laitteilla, kotona homeopatialla, ravintolisällä, lesitiinillä ja tuli joitain muitakin luontaistuotteita.

Ruokavalio ohjeiden ansiosta nykyään on kevyt olo syönnin jälkeen ja kaikin puolin parempi olo. Lenkilläkin jaksaa paremmin: Hoidon jälkeen kokeilin jaksanko juosta sähköpylväiden välin ja jos jaksoin, niin meneekö seuraavakin. Aiemmin en jaksanut juosta ollenkaan, hyvä kun pääsi kerrostalon kuudenteen kerrokseen hitaasti kapuamaan. Nyt on todella hyvä olo. Aluksi luontaishoidot olivat minulle vieraita, mutta nyt olen huomannut niiden olevan oikein käytettyinä tehokkaita hoitomuotoja.

Mirja tuli myös vastaanotolle vaivoineen. – Hoidatin kipeää olkapäätäni lääkäri/ homepaatti Lattusella jo -80 luvulla. Homeopatia olikin ainut mikä siihen auttoi. Sittemmin homeopatialla on hoidettu jännetuppitulehdusta kuin kipeitä polviakin. Joitakin homeopaattisia tippoja silloin sain myös krooniseen virtsatietulehdukseen, joka niillä sitten katosi pois ja on poissa pysynytkin.

– Nyt sitten Jounin luona hoidettiin korkeaa verenpainetta ja toisessa jalkapöydässä olevaa kroonista kipua, jonka takia kävely oli vaikeaa vuosia. Kengissä täytyi olla juuri tietyn korkea korko, muuten nappasi jalasta tosi ilkeästi. Vähän väliä piti pysähtyä kun jalkaan sattui. Se on vaivannut 3 vuotta, verenpainelääkettä olen käyttänyt  11 vuotta. Minua hoidettiin akupunktiolla, homeopatialla, ja Suomalaisilla yrteillä.

– Nyt kun olen 3x hoidoissa käynyt, niin jalka ihme kyllä voi hyvin ja korkoja ei tarvitse enää käyttää. Verenpaineeseen laskiessa aluksi puolitin lääkityksen, mutta sitten lopetin kokonaan, kun lääkityksellä se putosi liian alas.

– Olo on paljon pirteämpi ja iloisempi kuin ennen. Tulee myöskin kiinnitettyä huomiota omaan hyvinvointiin nyt, kun huomaa oman hyvän olon. Ollaan oltu myös mukavampia toisillemme.