Haavaiset paksusuolet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 13.7.10

Syväsillä kärsittiin suolisto-ongelmista:

– Oireina olivat haavaiset paksusuolet. Isän ja pojan oireet alkoivat  4 vuotta sitten. Pojan oireet olivat voimakkaammat ja niitä seurasi myös yleiskunnon heikkenemistä sekä huonot veriarvot. Lääkityksenä minulla oli Asacol ja pojalla Pentasa, sekä kortisoni tarpeen mukaan. Pojan sairaus osoittautui pian ns. kortisoniriippuvaiseksi. Eli aina kun kortisonin määrää vähennettiin, oireet palasivat. Kortisoni lääkitys taas aiheutti voimakkaita sivuvaikutuksia, mm. pysäytti pojan kasvun ja aiheutti voimakasta painonnousua.

– Keväällä –08 hankalan talven jälkeen pojan kortisonin korvaajaksi väläyteltiin suolenpoistoleikkausta. Pojan onneksi hän pääsi mukaan pieneen ryhmään TAYS:n lastenosastolle, joille hoidoksi kokeiltiin afereesia. Siinä veri kierrätetään koneen suodattimen läpi ja verestä poistetaan tulehdussoluja. Tämä uusi hoitomuoto tukee lääkehoitoa ja potilas voi tulla pienemmillä lääkemäärillä toimeen. Tämä hoito helpottikin oireilua, mutta lääkityksiä jatkettiin ja suolisto-ongelmat jatkuivat silti edelleen.

– Vaimo Kirsti oli aina ihmetellyt, kun ruokavaliota ei käytetty mitenkään hoidon tukena. Hän aina uutta hoitohenkilökuntaa tavatessaan asiaa kummasteli ja vastauksena oli, että se on yksilöllistä ja omien kokemusten mukaan voi päätellä, sopiiko joku ruoka vai ei, mutta yhtenäistä ohjeistusta suolisairaille ei ole. Päädyimme hieroja Hannu Valkaman suosituksesta sitten homeopaatti Jounin Jämsän luokse Lahteen syksyllä 2009, poika ensin ja minä myöhemmin.

Pojalle ensimmäinen käyntikerta teki ison muutoksen, ja aika pian homeopaattisen lääkityksen ja ruokavalion muuttamisen myötä sairaus helpotti. Minulla muutos tuli hieman hitaammin, mutta nopeasti jäi minultakin lääkitys pois. Pojalle tuli kuitenkin myöhemmin takapakkia, jolloin jouduttiin ottamaan vielä kortisonia, mutta samalla jatkettiin kuitenkin Jounin kanssa ja noudatettiin ohjeita tarkemmin. Tilanne alkoi kääntyä pikku hiljaa paremmaksi ja nyt on mennyt hyvin.

– Minä kävin tähystyksessä helmikuussa, siellä todettiin tulehduksen vähentyneen ja ärtyneen alueen pienentyneen ja veriarvot hyvät. Lääkäri sanoi, että voin jatkaa ilman lääkkeitä, vaikka aluksi ajatus lääkkeiden pois jättämisestä oli hänen mielestään väärä päätös. Emme ole käyttäneet lääkkeitä nyt puoleen vuoteen.

– Tilanne on huomattavasti parempi kun verrataan aikaan ennen homeopaattisia hoitoja. Kun saatiin pojalta kortisoni pois, on pituuskasvukin normalisoitunut. Ja kun suoli on kunnossa, on olokin kunnossa.

Samoilla käyntikerroilla hoidettiin myös toisen pojan paha akneongelma kuntoon. Hän oli aikaisemmin syönyt useita lääkekuureja ihon parantamiseksi, mutta sivuvaikutuksia ilmeni myös hänelle ja iho-oireet eivät tuntuneet helpottavan. Viimeinen pisara vaihtoehtoisten hoitojen hakemiselle oli, kun ihotautilääkärin määräämässä lääkepakkauksessa nuorella miehellä luki: aiheuttaa sikiövaurioita. Silloin päätimme käyttää muita konsteja!